Ruud Pools pakt op 10 mei winst in Wognum met debutant Nevio Boko

Het kortebaandraverij seizoen 2024 is begonnen en de eerste baandraverij vond 10 mei plaats in Wognum.

Nevio Boko en pikeur Ruud Pools hebben vrijdag voor veel publiek de kortebaan in Wognum gewonnen. De combinatie klopte in de finale Hampshire F Boko met Manon Pools. Jori Boko maakte het ‘Boko-feest’ compleet door samen met Rick Wester als derde te eindigen. Medusa J en Caroline Aalbers werden vierde.

Vanaf zijn eerste rit maakte de debuterende Nevio Boko van eigenaar Holland TTS BV veel indruk. De vierjarige hengst uit de stal van Caroline Aalbers klopte achtereenvolgens Wild Nature, Bankrobber, Medusa J (bijgeloot na de derde omloop) en Jori Boko voordat ook Hampshire F Boko er in de finale aan moest geloven. Ondanks zijn onervarenheid maakte hij gedurende de middag slechts één keer een galoppade. De eveneens debuterende Jori Boko was in de halve finale de enige die lopende een rit wist af te snoepen van de uiteindelijke winnaar.

Hampshire F Boko, die vorig jaar ook als tweede was geëindigd, versloeg in de derde omloop totalisatorfavoriet Epoque. In de finale kwam hij in de eerste rit nog heel dicht bij Nevio Boko, die vanwege zijn leeftijd een startontheffing heeft van vijf meter, maar in de tweede rit ging hij te vroeg van start. Het was een anticlimax van een verder perfecte middag voor de Stichting Kortebaandraverij Wognum.

Stal de Groningers won na drie opeenvolgende zeges in Wognum op rij nu eens niet op de Kerkstraat. Hun Jori Boko liet bij zijn eerste start wel een uitstekende indruk achter en eindigde als derde door in de troostfinale twee keer af te rekenen met Medusa J.

Sowieso lieten veel debutanten mooie dingen zien op de sfeervolle Kerkstraat. Maar liefst zeven van de negen nieuwkomers overleefden de eerste omloop. Daarnaast liep ook Cassiopea Font, eveneens met Caroline Aalbers, in de prijzen door als vijfde te eindigen.

Contactformulier


Uw vraag